"Hej!
Jag tyckte det var en otroligt lärorik dag, och jag tar med mig mycket av det som kom upp. Tyckte det var väldigt intressant att höra hur polisen jobbar och hur BUP elefanten jobbar. Intressant att ta med sig hur man närmar sig dessa svåra ämnen i samtalet med barn, och varför det är viktigt att prata om. Det är känsliga ämnen och inte helt enkelt att veta hur man ska prata om det, men detta seminarium gav mig tankar och tips gällande just det, både i mitt yrkesliv men även i mitt privata. Tack för en givande dag, har pratat om gårdagen med mina kollegor idag och uppmanat de att gå när det blir tillfälle igen!"

socialsekreterare/ Örebro

"Hej
Jag tyckte att det var ett mycket givande seminarium. Duktiga och erfarna föreläsare, all organisation runt omkring var tydligt och smidigt."

Skolpsykolog 

Seminarium i Örebro!


Det blev närmare 300!! engagerade deltagare på conventum i Örebro denna eftermiddag (en nästan helt fullsatt lokal!)

Fantastiska deltagare som bestod av 
polis, skolsköterskor, förskolepersonal & skolpersonal, tjejjouren, socialtjänst, idrottsföreningar etc. 
Alla hade kommit hit för att få höra på våra grymt duktiga föreläsare poliskommissarie Per-Åke Wecksell från NOA:s barnpornografigrupp och överläkare Åsa Kastbom.

Vi fick en inblick i polisens dagliga arbete med att identifiera barn i många gånger fruktansvärda filmer och bilder för att kunna spåra gärningsmannen, och för att motverka sexuellt övergreppsmaterial på barn och gromning på nätet. Vi fick också veta hur vi kan upptäcka barnen som är utsatta för övergrepp och att det är vanliga barn som blir utsatta det går inte att se utanpå. Att det är viktigt att vi vuxna som arbetar med barn vågar ställa direkta frågor till barnen och också visar att vi kan och vågar lyssna.


Här kan du också hjälpa till att identifiera och hitta barnen som blir utsatta för sexuella övergrepp www.europol.europa.eu under STOP CHILD ABUSE – TRACE AN OBJECT

Än en gång ett stort TACK till alla er kloka och engagerade deltagare, TACK till våra fantastiska föreläsare Åsa och Per-Åke (som dagligen räddar flera barn från dessa brott!!
Och ett stort tack till våra sponsorer som gör det möjligt för oss att hålla våra viktiga utbildningar och seminarier i hela Sverige!

Vill ni boka ett eget seminarium eller har frågor kring våra utbildningar?

Kontakta: info@sakravarjeunge.se

 

"Hej!
Jag var i Örebro tillsammans med 8 andra pedagoger från två förskolor. Vi jobbar idag med förskolebrevet och detta är så intressant, skrämmande och obegripligt. Men ju mer vi hör, lyssnar och läser. Desto mer förstår vi hur utbrett det är.
Vi kände efter em att vi vill ha mer. Och med mer menar vi att ni kommer och föreläser i Örebro så snart som möjligt så våra kollegor kan gå också.Supertack för en gripande eftermiddag som satt djupa spår."

Utveklingsledare